فهرست مطالب

نشریه علوم دانشگاه خوارزمی
سال دهم شماره 3 (پاییز 1389)

  • زیست شناسی
  • تاریخ انتشار: 1391/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا اشرف زاده صفحه 865
    تعداد 55 نمونه هامستر دم دراز زاگرسی با استفاده از تله های زنده گیر، از گستره زیستگاه های دو منطقه در استان های هرمزگان (منطقه حفاظت شده گنو) و کرمان (منطقه شکار ممنوع انجرک) به دست آمد. در ابتدا، چهار صفت ظاهری و 16 صفت جمجمه ای و دندانی برای تمامی نمونه ها اندازه گیری و در ادامه نسبت های تمامی اندازه ها به طول سر و بدن محاسبه گردید. برای بررسی وضعیت نرمال بودن داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده گردید. برای بررسی معنی دار بودن اختلاف میان جنس ها، آزمون t مستقل به کار رفت. این آزمون نشان داد که میان صفات اندازه گیری شده جنس های مختلف اختلاف معنی داری وجود ندارد. بنا بر این، در تحلیل های بعدی نمونه های هر دو جنس ترکیب شدند. برای تمامی اندازه ها و نسبت ها، آمار توصیفی محاسبه گردید. به منظور نشان دادن اختلاف های معنی دار میان اندازه ها و نسبت های به دست آمده جمعیت های دو منطقه از آزمون t مستقل استفاده گردید. نتایج تحلیل ها نشان داد از میان چهار صفت ظاهری مورد بررسی تنها طول دم در جمعیت های انجرک و منطقه گنو دارای اختلاف معنی داری (05/0p<٭) است. هم چنین، از میان 16 صفت جمجمه ای و دندانی مورد بررسی تنها اختلاف میان صفات HS، LCH، LPF، LTB و ZW در میان جمعیت های دو منطقه معنی دار است (05/0p<٭، 01/0p<٭٭). بررسی آماری نسبت ها نشان داد از میان 21 نسبت مورد بررسی تنها نسبت های HFL/HBL وTL/HBL، LD/HBL، LTB/HBL، LPF/HBL و LM/HBL در میان جمعیت های دو منطقه اختلاف معنی داری دارند. در مجموع، نتایج این پژوهش، احتمال وجود اختلاف های معنی دار نسبتا اندکی را در میان جمعیت های دو منطقه نشان می دهد.
    کلیدواژگان: Calomyscus bailwardi، ریخت سنجی، بوم شناسی، هرمزگان، کرمان
  • زهیر محمد حسن، نفیسه پاکروان صفحه 879
    واکسن های DNA که با استفاده از ژن Her2 تاکنون طراحی و در مدل های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفته اند موفقیت نسبی داشته اند. این امر نیاز به افزایش پتانسیل این واکسن ها را نشان می دهد. شواهد موجود حاکی از این است که ملکول های شوک حرارتی ادجونت های قوی در ایمنی درمانی تومور می باشند. این ملکول ها قسمت های مختلف سیستم ایمنی ذاتی و اختصاصی را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مطالعه از گلیکوپروتئین 96 (عضو خانواده HSP90) به دلیل خاصیت ادجونتی آن استفاده شد و این مطالعه با دو هدف انجام شد: اولا تولید ساختار ژنتیکی (پلاسمید) واجد هر دو ژن Her2 و gp96 به شکل فیوژن و ثانیا بررسی بیان ساختار تولید شده با استفاده از ژن کد کننده پروتئین سبز فلورسنت.
  • احمد قارزی، نسرین حیدری، محسن عباسی صفحه 891

    در سوسماران اسپرماتوژنز به عنوان بخش مهمی از روند تولید مثل بطور کلی به دو حالت فصلی و غیرفصلی انجام میگیرد. روش فصلی معمولا در گونه های ساکن نواحی معتدل دیده می شود در حالیکه طریقه غیرفصلی در نمونه هایی دیده می شود که در مناطق گرمسیری زیست میکنند. در این تحقیق فعالیت اسپرماتوژنز در گونه Laudakia caucasia یا آگامای قفقازی ساکن زاگرس مرکزی مورد مطالعه قرار گرفته است. برای اینکار تعداد 34 نمونه از سوسمار مذکور در دو فصل مختلف سال از محیط زیست طبیعی آنها در شهرستان نورآباد جمع آوری گردیدند. نمونه ها سپس کشته شدند و بیضه های آنها خارج گردید و بعد از اندازه گیری ابعاد بیضه ها، نمونه ها برای مطالعه بافت شناسی آماده شدند. نتایج بدست آمده از مطالعات مورفومتریک، هیستومتریک و بافت شناسی نشان داد که فرآیند اسپرماتوژنز در این گونه به صورت فصلی است و طی دو دوره فعال و غیرفعال انجام می شود. دوره فعال که شامل اواخر بهار و اوائل تابستان میگردد زمانی است که سلولهای پیش ساز زایا فعالانه درگیر روند تکثیر، نمو و تمایز هستند و در این زمان تمام اشکال تمایزی سلولهای اسپرماتوژنیک در دیواره لوله های منی ساز دیده میشود. در دوره غیرفعال که با اواخر تابستان تا اوائل بهار آینده مطابقت میکند اسپرماتوزوئیدی نیز در لوله های منی ساز یافت نمیشود چون فعالیت اسپرم زایی در بیضه ها متوقف شده است. در عوض در این زمان فعالیتهای ترمیمی در بیضه انجام میگیرد و حیوان خود را برای شروع دوره دیگری از تولید اسپرم در فصل بعدی مهیا می نماید.

    کلیدواژگان: سوسمار، اسپرماتوژنز، بافت شناسی، بیضه، تولید مثل
  • همایون حسین زاده صحاف صفحه 901
    امروزه روند رهاسازی بچه ماهیان سفید در دریای خزر رو به افزایش است و رهاسازی قریب به 200 میلیون قطعه بچه ماهی،عامل تولید و صیدی سالانه معادل 17 هزار تن ماهی سفید در دریای خزر است. استفاده از انواع محرک های سیستم بویایی و تقویت کننده های حافظه نظیر مورفولین باعث تشدید فرایند به خاطرسپاری در ماهیان می شود به نحوی که روند بازگشت به محل های تولید مثلی و نوزادی را تسهیل می کند.این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مورفولین بر ضریب بازگشت ماهی سفید از سال 1384 تا 1387 در مرکز تکثیر و پرورش شهید انصاری صورت پذیرفت. ماهیان مولد پس از انتقال به کارگاه (از رود خانه خشکرود) به صورت ترکیبی تکثیر شده و از لارو و بچه ماهیان حاصل برای انجام آزمایش ها استفاده گردید. به منظور تعیین بهترین دز مورفولین، تعداد 5480 قطعه بچه ماهی با وزن 5-4 گرم انتخاب و 3 تیمار با سه غلظت 2-10×5، 5-10×5، 7-10× 5 میلی گرم بر لیتر از مورفولین بر روی آن ها به کار رفته و حمام داده شدند. بچه ماهیان با روش تگ های الاستومر علامت گذاری و از طریق رودخانه خشکرود به دریای خزر رهاسازی شدند. برای صید ماهیان علامت گذاری شده درسال 1387 از تور سالیک استفاده گردید. در طول صید تعداد 505عدد ماهی سفید صید گردید که از آن میان تعداد 34 عدد واجد تگ های الاستومر بودند. نتایج کلی نشان دهنده افزایش معنی دار نرخ بازگشت به خانه2 ماهی سفید به هنگام تاثیرپذیری از مورفولین (32/0 درصد) در مقایسه با شاهد (09/0 درصد) است (001/0P<) نرخ بازگشت به خانه برای همه نمونه های رهاسازی شده در مجموع21/0 درصد محاسبه شد. نتایج در زمینه تاثیرپذیری بچه ماهیان از مورفولین حاکی از اختلاف معنی دار در نرخ بازگشت به خانه است به طوری که غلظت 5-10×5 میلی گرم بر لیتر به عنوان موثرترین دوز (با نرخ بازگشت 62/0 درصد) تعیین گردید (001/0P<). درعین حال غلظت 2-10×5 میلی گرم بر لیتر مورفولین دارای نرخ بازگشت به خانه 37/0 درصد و برای غلظت 7-10×5 نرخ بازگشت معادل 15/0 درصد است. در مجموع با استفاده از تکنیک تگ گذاری الاستومر، ضریب بازگشت شیلاتی3 ناشی از تاثیرپذیری از مورفولین در ماهی سفید 7/6 در صد محاسبه گردید. با توجه به نتایج حاصل و بررسی نرخ بازگشت در طی دوره 5 ساله رهاسازی ماهی سفید در کشور (5 درصد) می توان به کارگیری این ترکیب در کار گاه های تکثیر و بازسازی ذخایر ماهی سفید را پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: مورفولین، ماهی سفید، خشکرود، بازگشت به خانه، حافظه بویایی
  • فاطمه رحمانیان، وحید حمایت خواه جهرمی، حسین کارگر صفحه 915
    زنجبیل، از گیاهان دارویی است که بیش ترین آنتی اکسیدانت ها (ویتامین های B، C و E) را دارد و در تقویت قوه جنسی نیز موثر است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر عصاره زنجبیل بر محور هورمونی هیپوفیز- گوناد و فرآیند اسپرماتوژنز در موش های سوری نابالغ نژاد Balb /C است. موش سوری نر نابالغ (28 سر)، با وزن تقریبی 18-15 گرم و محدوده سنی30- 25روزه، به طور تصادفی به 4 گروه 7 تایی کنترل، شم و آزمایشی 1و2 تقسیم شدند. گروه های آزمایشی 1و2 بعد از تعیین دوز کشنده عصاره زنجبیل به مدت دو هفته به ترتیب 50 و 100 میلی گرم/کیلوگرم از عصاره هیدروالکلی زنجبیل تهیه شده به روش پرکولاسیون، به صورت تزریق درون صفاقی (IP) دریافت کردند و در مدت زمان ذکر شده، گروه شم، آب مقطر (IP) دریافت کرد. گروه کنترل از آب و غذای استاندارد آزمایشگاهی استفاده کرد. پس از 14 روز تزریق، موش ها با اتر بیهوش شدند و غلظت هورمون های تستوسترون، LH و FSH با استفاده از کیت ELISA اندازه گیری و تعداد اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت ها، اسپرماتید، اسپرم، لیدیگ و سرتولی در بیضه خارج شده با روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین شمارش گردید. نتایج به دست آمده نشان داد در مقایسه با گروه کنترل و شم، مقادیر سرمی LH در گروه آزمایشی 2 و هورمون FSH در هر دو گروه آزمایشی کاهش معنی دار (05/0P<) و میزان تستوسترون در گروه آزمایشی 2 افزایش معنی دار (05/0P<) دارد. هم چنین تعداد سلول های لیدیگ و اسپرماتوسیت در گروه آزمایشی 2 و تعداد سلول های اسپرماتید و اسپرماتوزویید در هر دو گروه آزمایشی، در مقایسه با گروه های کنترل و شم افزایش معنی دار (05/0P<) دارد. بنا بر این احتمال می رود که فنیل پروپانوییدها و سرکویی ترپن های موجود در زنجبیل از طریق افزایش هورمون تستوسترون و LH و تکثیر سلول های لیدیگ از طریق تاثیر بر محور هیپوفیز- گوناد موجب تکثیر سلول های جنسی در لوله های منی ساز گردد.
    کلیدواژگان: عصاره زنجبیل، لیدیگ، تستوسترون، اسپرماتوژنز، موش سوری نابالغ
  • تقی سیفی*، محمدرضا ایمانپور، ولی الله جعفری صفحه 923

    در تحقیق حاضر اثرات تزریق هورمون های اوواپریم، HCG و عصاره هیپوفیز بر پارامترهای بیوشیمیایی منی مولدین نر کپور معمولی پرورشی بررسی شد. پارامترهای بیوشیمیایی (کلسیم، منیزیم، کلر، پروتئین کل، گلوکز و کلسترول) با اسپکتوفتومتر و میزان سدیم و پتاسیم با استفاده از فلیم فتومتر اندازه گیری شدند. مطابق نتایج به دست آمده میزان یون های سدیم و پتاسیم در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری داشتند (01/0> P)، به طوری که بیش ترین میزان یون های سدیم و پتاسیم در تیمار شاهد مشاهده شدند. بین میزان یون کلر در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت (01/0>P)، به طوری که در گروه شاهد کم تر از بقیه بود، اما از نظر میزان یون های کلسیم و منیزیم، در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0<P). بین میزان کلسترول پلاسمای منی در تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0>P)، به نحوی که بیش ترین میزان آن در تیمار HCG مشاهده شد. هم چنین میانگین گلوکز و پروتئین کل پلاسمای منی در بین تیمارهای مختلف، تفاوت معنی داری داشتند (01/0>P)، و بیش ترین میزان آن در گروه شاهد مشاهده شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که تزریق هورمون های اوواپریم، HCG و عصاره هیپوفیز اثرات متفاوتی روی پارامترهای بیوشیمیایی منی ماهی کپور پرورشی دارد.

    کلیدواژگان: کپور، اوواپریم، HCG، هیپوفیز، پارامترهای بیوشیمیایی سمن
  • شهربانو عریان صفحه 931
    سپتوم و هپیوکامپ به صورت توامان در کنترل اضطراب نقش دارند. در این پژوهش، میان کنش احتمالی بین سیستم های گابائرژیک سپتومی و دوپامینرژیک هیپوکامپی در تست EPM به عنوان مدل سنجش اضطراب بررسی شده است. تزریق دوز10 نانوگرم موسیمول، آگونیست رسپتور گابا-A، در هسته سپتوم میانی، تاثیر اضطراب زدایی داشت، درحالی که دوزهای پایین تر آن (5/2 و 5 نانوگرم)، هیچ تاثیری نداشتند. تزریق دوزهای بالاتر (5/0 و 1 نانوگرم) باکلوفن، آگونیست رس پتور گابای B، در هسته سپتوم میانی، در همان جای گاه، حضور در بازوی باز را در تست EPM کاهش داد. اما دوز پایین تر (1/0 نانوگرم)، تاثیری نداشت. تزریق آپومورفین، آگونسیت رسپتور D2/D1 دوپامین به درون هسته هیپوکامپ پشتی، تاثیرات متضادی بر رفتارهای شبه اضطرابی به صورت وابسته به دوز داشت. دوز پایین آپومورفین (005/0 میکروگرم) درصد حضور و ورود به بازوی باز را افزایش داد، در حالی که دوزهای میانی (01/0 و 05/0 میکروگرم) این پارامترها را تغییر نداد. ولی دوز 1/. این پارامترها را کاهش داد. تزریق توامان دوزهای بی اثر آپومورفین (01/0 میکروگرم) و موسیمول (5/2 نانوگرم)، به ترتیب به درون هیپوکامپ پشتی و سپتوم میانی، رفتارهای شبه اضطرابی را به صورت معنی داری کاهش داد. در حالی که تزریق توام دوزهای بی اثر آپومورفین (01/0 و 05/0 میکروگرم) و باکلوفن (1/0 نانوگرم) اثر اضطراب زایی ایجاد کرد. نتایج نشان می دهد که احتمالا سیستم های دوپامینرژیک هیپوکامپی و گابائرژیک سپتومی به صورت سینرژیستیک (هم افزا) در تعدیل اضطراب نقش داشته و دخالت دوپامین در این زمینه وابسته به دوز است.
    کلیدواژگان: دوپامین، گابا، هیپوکامپ پشتی، سپتوم میانی، اضطراب
  • هما محسنی کوچصفهانی صفحه 945
    لوسمی حاد پرومیلوسیتی یکی از انواع لوسمی حاد است. L- آسکوربیک اسید که بنام ویتامینC نیز شناخته می شود، دارای خواص آنتی اکسیدانت است. L- آسکوربیک اسید تحت برخی شرایط بعنوان پرواکسیدانت عمل می کند و در دوز های بالا بر رده های سلولی مختلف اثر سیتوتوکسیک دارد، که این اثر به خاصیت اکسیداسیون- احیاء آن وابسته است تجربیات نشان داده است که استفاده از ترکیباتی با خاصیت ضد تکثیری و ضد التهابی می تواند در افزایش اثر این ماده و کاهش اثرات جانبی آن موثر باشد. با توجه به اثرات ضد تکثیری و ضد سرطانی زهر زنبور عسل، در این مطالعه، اثر آن برعملکرد -Lآسکوربیک اسید بررسی شد. پس از تعیین غلظت های سمی و غیرسمی L- آسکوربیک اسید و زهر زنبور عسل بر روی سلول های HL-60، اثر هر یک به تنهایی و همراه با هم بر روی رشد سلول های HL-60 توسط شمارش سلولی با تریپان بلو و روش MTT بررسی شد. تمامی تجربیات سه بار تکرار شدند و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار Instate 3 و آزمون آماری one-way ANOVA استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان میدهد که -Lآسکوربیک اسید و زهر زنبور عسل در الگویی وابسته به دوز و زمان در غلظت بالا موجب القاء مرگ سلولی و در غلظت های پایین موجب مهار تکثیر می گردند. L- آسکوربیک اسید در غلظت 1/0 میلی مولار در طول 72 ساعت باعث مهار تکثیر سلول های HL-60 می گردد. و این مهار L- آسکوربیک اسید در صورت استفاده توام زهر زنبور عسل بصورت چشمگیری افزایش می یابد. بر پایه این نتایج پیشنهاد می شود که زهر زنبور عسل در غلظت های غیر سمی بتواند توان ضد تکثیری L- آسکوربیک اسید را بر روی سلول های سرطانی HL-60 افزایش دهد.
    کلیدواژگان: کلمات کلیدی:، L آسکوربیک اسید، زهر زنبور عسل، رده ی سلول سرطانی پرومیلوسیتیHL، 60، ضد تکثیری
|
  • Page 865
    In the present study, 55, specimens of Zagros Mountains Calomyscus (Calomyscus bailwardi) were collected by live traps (Sherman traps, Havahart Traps and Locally made traps) from range of different habitats of two localities, Geno Protected Area in Hormozgan Province and Anjerk Prohibited Hunting Area in Kerman Province. These populations were compared according to morphometry and ecological characteristics. At first, four External and 16 cranial- dental characteristics were measured and then ratios of measured characteristics to head and Body length were calculated. The normality of data was computed by using Kolmogorov Smironov test. The results of Independent Sample T-Test showed that there are no significant differences between sexes. Descriptive statistics were calculated for characteristics and ratios. Also, in order to show variation between samples and the significance of external and cranial variables Independent Sample T-test was carried out. According to our field observations, this species is nocturnal. The results of analysis showed that the morphometric characteristics of C. bailwardi populations in these regions are slightly different. The results showed that there are significance differences in six from 20 characters (TL, HS, LCH, LPF, LTB and ZW) and six from 21 ratios (HFL/HBL, TL/HBL, LD/HBL, LTB/HBL, LPF/HBL and LM/HBL) in two regions.
  • Page 879
    Objective
    DNA vaccinations using Her2 gene have shown some success in immunotherapy of Her2-expressing tumors, but the potency needs to be greatly enhanced. Heat Shock Proteins (HSPs) have shown to be potent adjuvant in immunotherapy of tumors and affect different aspects of innate and adaptive immune responses. We utilized the adjuvant effect of gp96 and attempted to gain two aims, firstly, production of a construct containing fusion of Her2 and gp96, and secondly, investigation of gene expression in the construct using green fluorescent protein (GFP) gene.
    Keywords: Fusion, Her2, gp96, GFP
  • Page 891

    In lizards spermatogenesis takes place in two different ways: seasonal and non-seasonal. In seasonal type usually found in temperate-climate lizards, the process of spermatogenesis is limited to a defined period of the year, whereas in non-seasonal type observed in tropical-climate lizards this process occurs continuously year-round. In this research the spermatogenesis activity was studied in species of Laudakia caucasia occur in central Zagros Mountains. To fulfill this task, we collected 34 specimens of this species from Norabad, Lorestan province, during two seasons of their biological activity. The specimens were then killed and their testes were removed. After measuring the testis dimensions the specimens were prepared for histological observations. The results obtained from morphometric, histometric as well as histological examinations showed that the spermatogenesis in this taxon is seasonal and contains two phases: active and inactive. The active phase which coincides with late spring to early summer is the period in which cells in seminiferous tubules are actively involved in sperm-making process and all shapes of spermatogenic cells are seen within the tubules. During the inactive phase which begins in late-summer and lasts until the next spring, no spermatozoids is seen in the tubules as the process of spermatogenesis has been ceased. However, in this period, the regeneration activity is taking place in the gonad and the animal is preparing for its next spermatogenesis season

    Keywords: Lizard, Spermatogenesis, Histology, Testis, reproduction
  • H. Hosseinzadeh Sahafi Page 901
    During the last two decades 200 millions of kutum fingerlings were released into the Caspian Sea Rivers annually which supported more than 17 thousand tons of catch yield. Retrieving agents were used by many researchers for homing behavior of fishes. To understand the effects of morpholine on kutum fisheries return rate, this project was conducted from 2004 to 2008 using elastomer tagging method for return rate evaluation. Brooders were selected from Khoshkrud River and breeding were done in Shahid Ansari hatchery, Rasht. Totally 5480 fingerlings (4-5g.) were used for determining the dose effects of morpholine (3 treatments: 5×10-7, 5×10-5, 5×10-2mg/lit) in return rate and homing of fishes. Totally, 505 fish were caught out of which 34 had visible implant elastomer (Abc) tags. Return rate was higher in morpholine treatments (0.32%) compared to controls (0.09%). Results revealed that there were significant differences between kutum return rates exposed with 5×10-5mg/lit (0.62 %) with other treatments i.e.: 5×10-7 (0.15%) and 5×10-2 (0.37%) during the experimental period (P<0.001). There were significant differences in sex ratio [M(1.42): F(1)] in recaptured kutums in Khoshkrud River (x2=6.4 α= 0.05 df= 1).Recapturing rate was 6.7 % compare to recapture rate during last 5 year (5%) revealed that morpholine can be used for return rate enhancing in kutum fishes.
  • Page 915
    Ginger is one of the most valuable medical plants. It is a plant that contains most anti oxidant such as B, C and E vitamins and this plant is effective in sexual ability. In this research, the effect of ginger extract has been investigated on hormonal axis of hypophysis-gonad and spermatogenesis in immature mice of Balb/C. The used animals were 28 male mice with approximate weight about 15 to 18 grams and with the age about 25 to 30 days. The samples randomly were divided in to 4 groups that are contained control and sham and two treatment groups. Treatment animals, received 50 and 100 mg/kg of mentioned extracts respectively two weeks, intraperitoneally. During mentioned period, sham group received distilled water in intrapritoneally. Control group used of food and drinking water. The concentration of LH hormone serum levels showed significant decrease in treatment2 group and the concentration of FSH hormone also in each two treatment groups in comparison with control and sham groups. The concentration of testosterone hormone indicated significant increase (p<0/05) in treatment2 group in comparison with control and sham groups. Also results indicated that the number of spermatid and sperm cells have significant increase in treatment groups in comparison with control and sham groups. Also results indicated that the number of spermatocyte and leydig cells in treatment group indicated significant increase (p <0/05) as comparision with control and sham groups. So, according to obtained results, with increasing of the number of leydig cells and testosterone concentration, it can concluded that ginger may causes proliferation of sex cell in immature male mice.
  • Page 923

    In this study, the effects of Ovaprim, HCG and pituitary extract injection on biochemical parameters of seminal plasma in common carp (Cyprinus carpio L.) male broodstocks were compared. Biochemical parameters (Ca2+, Mg2+, Cl-, total protein, glucose and cholesterol) were measured by spectrophotometer while Na+ and K+ were analysed with flame photometer. There was a highly significant difference of seminal plasma Na+ and K+ among treatments (P<0/01), as the highest value of Na+ and K+ observed in the control group. There was a significant difference in Cl- among treatments (P<0/01) as the lowest value of Cl- observed in the control group, but there were no significant differences in Ca2+ and Mg2+ among treatments (P>0/05). Significant differences in cholesterol values in seminal plasma were observed among treatments (P<0/05), as the highest value was observed in HCG treatment. Also, there was a highly significant difference of seminal plasma glucose and total protein among treatments (P<0/01), the highest value observed in control group. The results of this study demonstrated that Ovaprim, HCG and pituitary extract injection have different effects on biochemical parameters of seminal plasma in cultured common carp.

  • Page 931
    The septum and hippocampus act in concert to control anxiety. In the present study, the possible interaction between septal GABAergic and hippocampal dopaminergic systems in the elevated plus-maze test, an animal model of anxiety were examined. We found that a 10-ng infusion of GABAa receptor agonist, muscimol in the medial septum have an anxiolytic effect, whereas lower doses (2.5 and 5.0 ng) did not induce any effect. Micro-infusion of 1 ng/rat of Baclofen, GABAb receptor agonist into the same location decreased open-arm exploration in the elevated plus-maze, but lower doses (0.1 and 0.5 ng) did not. Intra dorsal-hippocampal infusions of dopamine D1/D2 receptor agonist, apomorphine had opposite effects on anxiety- like behavior in dose dependent manner. Lower dose of apomorphine (0.005 µg/rat) increased the percentage of open arm entries and open arm time, whereas higher dose (0.1µg/rat) decreased these parameters,but moderate doses of apomorphine (0.01, 0.05 µg/rat) could not alter the anxiety- like parameters. The infusion of combined sub(non)-effective doses of apomorphine(0.01µg) and muscimol(2.5 ng) significantly reduced anxiety-like behavior, while co-infusion of sub(non)-effective doses of apomorphine and baclofen(0.1 ng) showed an anxiogenesis effect.The results may indicate that the hippocampal dopaminergic and septal gabaergic systems act synergistically in the modulation of anxiety and the involvement of dopamine is dose dependent.
  • Page 945
    Acute Promyelocytic Leukemia (APL) is a kind of acute Leukemia. L-Ascorbic Acid (L-AA) also known as Vitamin C has anti-oxidant properties. L-AA under certain conditions acts as a pro-oxidant and it has cytotoxic effect in high dose on different cell lines that this effect depends on its oxidation-reduction properties. Different experiments showed that anti-proliferation and anti- inflammation materials could influence the effect of such components and so decrease their resulting side effects. Regarding to anti-proliferative and anti-cancer Honey Bee Venom (BV), in this research, we examined the effect of BV on L-AA effect of function. The toxic and non-toxic concentrations of L-AA and BV on HL-60 cells were determined and then the effect of these two components individually and also in combination with each other on growth of HL-60 cells were assessed using Trypan blue stained cell counting and MTT assay. All experiments were done three times and data were analyzed using one-way ANOVA test and Instate 3 soft ware. Our finding showed that both BV and L-AA caused cell death at high concentrations in a dose and time dependent manner in HL- these results, it may be suggested that non- toxic concentration of BV can increase anti-60 cells and they could inhibit proliferation of these cells at lower concentrations. L-AA in 0.1 mM concentration inhibited proliferation of HL-60 cells during 72 h and this inhibitory effect of L-AA significantly increased in combination with BV. On the basis of proliferation potency of L-AA on HL-60 cancer cell line.
    Keywords: L, Ascorbic Acid, Honey Bee Venom, HL, 60 Acute Promyelocytic Leukemia cell line, anti, proliferation